Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duminică, 11 martie 2012

Mandinga va reprezenta Romania la Eurovision Baku!

In urma cu foarte putine minute s-a incheiat finala nationala Eurovision Romania 2012. Trupa care va reprezenta Romania la Eurivision Baku este Mandinga, cu piesa "Zaleilah", produsa de Costi Ionita.

Mandinga va participa in prima semifinala Eurovision, pe 22 mai, la Baku, Azerbaidjan. Finala internationala va avea loc pe 26 mai.

Dupa notarea juriului, primele trei locuri au fost ocupate de Electric Fence (12 puncte), Mandinga (10 puncte) si Catalin Josan (8 puncte), in timp ce in urma televotului, pe primele trei locuri s-au clasat: Mandinga (12 puncte), Catalin Josan (10 puncte) si Ioana Anuta (8 puncte).

Juriul selectiei nationale a fost format din compozitorii George Natsis (presedinte), Dan Teodorescu, Mihai Ogasanu, Cornel Ilie, Eduard Circota, cantareata Luminita Anghel, impresarul Liliana Levintza, criticul muzical Dana Dorian si DJ-ul de radio George Zafiu.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc în 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 56 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion, Johnny Logan.

Da-ne LIKE pe Facebook pentru a fi la curent cu tot ce se intampla in industria muzicala romaneasca si nu numai!

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

 

Design by Free Wordpress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Templates